Henrik Widegren i spexarform

Henrik Widegren showade i en fullsatt
Kvidinge hembygdshall

Kvidinge 221007
Torsdagen den 6 oktober intog, i ordet rätta bemärkelse, Henrik Widegren Kvidinge hembygdshall. För första gången på många år var det fullsatt i salongen. Widegren är ett hett namn alla kategorier och åldrar. Förutom populära Fråga Lund har hans låtar nått miljonpublik på nätet.
4 miljoner kollade virala ”Never google your sympton” för att nämna en av hans många låtar som även väckt uppmärksamhet world wide bl.a. i arabländerna.

Elegant som en dandy eller engelsk gentleman med glimten i ögat sjöng eller berättade, gisslade och raljerade han om vår villande vård, Region Skåne eller hemifrån Lunds universitetssjukhus.

Efter decennier inom det studentikosa spexet behärskar han professionellt såväl barytonstämman och gitarren som gestiken och plastiken. Han leker träffsäkert och initierat med igenkännande företeelser inom sjukvården i toner och ord. Toppenlåtar varvas med roliga, underfundiga och tänkvärda historier.

Många av våra stora inom scen och cabaret har Lundaspexen, revyerna och teateruppsättningarna där som deras kreativa lärosäte. Det var där lågan tändes och begåvningar som Hasse och Tage, kom upp i ljuset.

Det är dock få med Henrik Widegrens vetenskapliga kunskaper och läkarerfarenhet i bagaget som vågat och lyckats inom det sceniska gebitet.

Där är han unik.