Stadsteaterns foajéchef Britta Jonasson

Helsingborgs Stadsteater och Malmö Opera presenterade kommande repertoar

Åstorp 220810
Frihetstemat står i fokus på Helsingborgs stadsteaters kommande repertoar. Det stod med all önskvärd tydlighet klart när teaterns foajéchef  Britta Jonasson presenterade det kommande lustfyllda, spännande  utbudet hösten 2022 fram till våren 2023.

På plats i Kulturhuset Björnens lilla intima café med estradscen bjöds det på en inspirerande infostund där den lilla men naggade goda engagerande publiken intresserat interagerade. Publik interaktion lär det för övrigt bli gott om i stadsteatern stora satsningar på barnproduktioner, även för de allra minsta. Bl.a. väntas nypremiär på ”Stora drömspelet” och ”Peter Pan” i samarbete med Malmö  Momsteater den 19 november på Storan .

Det blir mycket rymdkänsla och fantasifulla over there-vibrationer i  höst.
Luftakrobatik utlovas i urpremiären av poetiska ”Vi är luftens dotter” med specialskriven musik, premiär den 16 september. Det  lär byggas för fullt med nya  specialbyggda stålställningar och scenplatser för dessa ”flygande” produktioner.

Så till det ständigt aktuella temat. Frihet att välja… 
Den tar plats i ett flertal uppsättningar bl.a.: ”Flugornas herre”  på Lillan, ”Tysta Marie”, en specialskriven musikal om kända och okända kvinnors entreprenadsanda, ”Allt är så underbart” som tar upp självmordsproblematiken, Fiket som tar upp abortfrågan…, Nytolkning av  relationsdramat Kameliadamen…


Från Malmö Opera, Sopranen Elisabeth Einarsdotter, trombonisten och sångaren Martin Hultkvist och pianisten och repetitören Albert Van Platen

Mer info väntas snart när programhäftena kommer ut från tryckeriet.

Den 27 augusti är det Öppet hus på Helsingborgs stadsteater, där alla har möjlighet att följa arbetet, insupa atmosfären och kolla det färdigtryckta programmet.

 Malmö operas eleganta, lackade stora programhäfte, doftade färskt tryck ända ut i foajén innan vi efter den mysiga infotimmen med Britta Jonasson, slutligen bänkade oss i Stora salen på kulturhuset  för att se och höra vad som händer framöver i operahuset. Presentationen leddes av sopranen Elisabeth Einarsdotter, trombonisten och sångaren Martin Hultkvist och pianisten och repetitören Albert Van Platen. De bjöd på uppskattade smakprov ur kommande musikaler som Funny girl och Anastasia,  operor som La Boheme, Marguerite, Figaros bröllop, Romeo och Juliette, Fallet Makropulos och barnoperan Snösystern.

Det kändes skönt i hjärteroten en denna kväll när kulturen fick göra sin stämma hörd och bevisa dess brinnande, flitiga livskraft som pandemier och inflation gudskelov aldrig kan ta död på.

Åstorps Riksteaterförening stod för kvällens arrangemang.