Jan och Maj-Britt Gottfridsson från Ängelholm med sin läckra Citroën CV2

Söderåsrallyt 2023 tangerade förra årets deltagarantal – 200 ekipage

Åstorp 230610
Söderåsrallyt 2023 genomfördes i strålande solsken med 200 deltagare från nära och långt bort. Bland annat glänste flera danska fordon bland de deltagande ekipagen.
Det var inte mycket som skilde sig från förra årets evenemang. Här stoltserade stora, vräkiga amerikanare tillsammans med småbilar som Renault 4CV och Citroën CV2.

En Aston Martin hade också letat sig till Perslund där den tronade tillsammans med en mörkblå Rolls Royce som enligt presentationsskylten hade tjänstgjort vid Drottning Elisabeth av Storbritanniens statsbesök i Tjeckien 1996. Bilen lånades ut av RR:s återförsäljare, då den tjeckiska staten inta hade möjlighet att köpa den…

Till rariteterna hörde även en Ferrari P 400, helt byggd i trä av en möbelsnickare i Indonesien och en Ferrarimotor G12 även den tillverkad i Indonesien men av en annan snickare. Lyckliga ägare till de båda byggena är bröderna Sven och Lasse Johansson från halländska Torup.
På frågan varför man lägger ner en förmögenhet på att köpa en trä-Ferrari svarade bröderna sarkastiskt…
– Se dig omkring, här är bilar i miljonklassen men det är vår trä-Ferrari som drar blickarna till sig, även om den står uppallad på ett flak.

Lite mer i skymundan, under ett träd i skuggan, satt Jan och Maj-Britt Gottfridsson och fikade bakom deras lilla fräscha Citroën CV2 med färgkod DOLLY.
Mycket folk och mycket varmt. En och annan passade på att ta en tupplur i gröngräset.  


En Rolls Royce som lär ha ledsagat dottning Elisabeth på statsbesök i Tjeckien


En "måste-accessoir" när man kör MG


Det var gott om amerikanska slagskepp på gräsmattan i Perslund


Sven och Lasse Johansson från halländska Torup


Liten Renault 4CV och en gigantisk Lincoln


En Aston Martin hade också letat sig till Perslund


En liten tupplur i väntan på finalen