Jeannette Lindstedt, Lennart Thöfner, Jan-Anders Hansson, Sofi Hagman
och Vera Ohlsson

Grafikutställningen Press 5 på
Galleri Moment


Ängelholm 230825
Det är viktigt att KKV får sin grafiska stämma hörd runtom i landet. Konnässörer känner till dem sedan 1969 då verksamheten startade på riksplan men bland gemene man vet fortfarande många inte vad KKV står för
Idag finns det ett trettiotal aktiva KKV:are i nära samarbete i landet och med utbytesutställningar i stora delar av världen.

Konstnärernas Kollektiva Verkstad, KKV – för professionella konstnärer, fyller ett mycket stort behov. Utan dem hade många grafiska idag kända begåvningar försvunnit ur konstkartan.

Det är dyrt, ensamt och ibland helt omöjligt att skapa nya grafiska idéer och projekt utan rätt utrustning, teknik och maskiner hemma i en liten verkstad utan nämnda faciliteter.
På KKV kan man bolla idéer i skön gemenskap med likasinnade i de ofta stora funktionella lokalerna med ändamålsenlig utrustning i maskin och teknik..Kommunerna brukar vara generösa.

– Malmö har varit toppen och sett till att utveckla efter behov!

 Det säger de fem medlemmar i  KKV:s Malmö grafik som ställer ut tillsammans på Galleri Moment med vernissage lördagen 26 augusti.

Jeannette Lindstedt, Lennart Thöfner, Jan-Anders Hansson, Sofi Hagman och Vera Ohlsson visar här grafiska verk under titeln Press 5.

– Vi är ett väl sammansvetsat gäng. Vissa av oss har hängt ihop ända sedan åttiotalet, säger en av de garvade, numera namnkunniga medlemmarna där var och en hittat sitt eget personliga uttryck.

– Men vi söker naturligtvis efter nya idéer, teknik och tankegångar.

Annars vore vi väl inte konstnärer!

Vi inspirerar varandra, använder oss gärna av experimentella lösningar och grafiska blandtekniker.

I hög- och djuptryck, monotypier, collage av olika graqfiska tekniker, screentryck, litografier, skulpturer i trä, mobiler i screen samt inte minst i Artistic books visar järngänget utmärkta exempel på mångsidighet, kreativa lösningar och hög hantverksskicklighet.

Grafikutställningen Press 5 med vernissage lördagen den 26 augusti
pågår t.o.m.16 september.