Aridskonstnären Pelle Wadströmer, mest känd för att måla segelbåtar, visar här prov på nya motiv och tekniker.

Nordisk Akvarell i Krapperups konsthall

Krapperup 210528
Moln, människor och akvareller har en sak gemensamt. De består mestadels av vatten! Det är förunderligt vilka spännande bildvärldar som kan skapas av skickliga konstnärer med hjälp av flödet av vatten, ljus och rena färgpigment! Det bevisas med bravur i Krapperups konsthall, där femton nordiska akvarellister visar delar av sin senaste akvarellskörd.

Uttrycken är lika många som utställningsantalet i den ljusa, välhängda utställningen med Nordisk Akvarell som öppnar 29 maj. Doft av sött och salt utlovas i presentationen, vilket stämmer väl. Det är en synnerligen mångfacetterad akvarellutställning som visar på den flyktiga akvarellens till synes oändliga variationsmöjligheter. Initiativet till utställningen är Jane Hansares, styrelsemedlem i Krapperups konstförening och även en av de femton medverkande. Utställarna, av bästa kaliber, är utvalda  bland Nordiska Akvarellsällskapets medlemmar.  Bl.a. Fyra danskar och en från Åland har hittat hit samt sällskapets ordförande Marianne Gross.

I denna utställning möts väsensskilda bildvärldar, det abstrakta möter det realistiska, havet solen, stranden räven, det urbana naturen, himlen jorden…

Utveckling och tänjning av den utmanande traditionella akvarellkonstens gränser, får här utlopp av ett flertal.

Bl.a. har Anna Törnquist skapat en polyptryk med akvarellcollage, Elisabeth Tyler har använt akvarellen på ett icke absorberande papper medan Pelle Wadströmer har gjort skulpturer av akvareller.

Nordisk akvarell är en levande, ljusfylld utställning, frisk och ren som vattnets självt Rekommenderas varmt att besöka i sommar!

Utställningen på Krapperups konsthall med opening 29 maj
pågår t.o.m. 27 juni.Kersti Rågfelt Strandberg


Anna Törnquists polyptyk i sex delar


Pappersskulptur i akvarell signerad Pelle Wadströmer


Bilderna i förgrunden av Inge Mette Kirkeby


Havsmotiv av Elizabeth Tyler