Nina Jensen

Vad är meningen med livet?

Åsorp 230602
Vad är kvar, vad får fäste i framtiden efter den stora smällen? Vad öppnar tidigare och vad har vår nutida civilisation för möjligheter i en kommande framtid? Var går gränsen mellan naturen och civilisationen?
Konstnären. Nina Jensens sökande och forskande, bakåt och framåt, under och över ytan, visar hon i utställningen ”Genom berg mot en bortglömd stad” med vernissage på Åstorps konsthall 3 juni.
Utställningen är baserad på en text ur musiken Kjell Höglunds blogg om Aquapuls, en evighetsmaskin som löser energikrisen i världen.

Projektet Graal, som Höglund själv kallar sitt arbete i jakt på den fria energin, kombinerar tron på mänsklighetens tekniska utveckling och dess förmåga att  existera i en bättre relation till jorden och universum. (De sistnämnda raderna kommer från ett blad med fullödig information av hans verk som finns tillgängligt för besökare på utställningen).

– Den ger hopp i en trasig framtid!

Det visionära  i hans text  påminde mig om något jag saknat: tron på mänsklighetens förmåga och hopp om att det är värt att försöka i vår tids klimatkris, krig, polarisering och mörka framtidsbilder, säger Nina och visar på sina ljusa teckningar och målningar i torrpastell, där hoppet tar sitt uttryck i klorofyllda grässtrån bland spår av forna tiders lerobjekt, ruiner av kolonner, stenar och marmor.

Den klassiska lerkrukan står i fokus bland motiven. Naturens - jordens och havets skatter i form av snäckor och fossiler bland antika arkitektoniska former har också hittat hit.

Keramiska objekt kompletterar naturligt.

Nina Jensen, utbildad på Konsthögskolan i Malmö har även en master i konstvetenskap. Hon är drivande i Flock plattform, som bygger på deltagarbaserad konst med interaktiva experiment samt i det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab.

 Nina Jensens utställning ”Genom berg mot en bortglömd stad” med vernissage på Åstorps konsthall 3 maj kl. 10- 13 pågår t.o.m. 16 augusti