Nina B Joansson

Mångsidiga Nina B Johansson har sin första separatutställning i Örkelljunga kulturhus

Örkelljunga 221028
– Räcker det att vara människa eller måste man bli något, frågar sig Nina B Johansson i ett av sina tecknade, broderade verk, varav vissa är försedda med slagfärdiga texter.
Med osviklig fingertoppskänsla fångar Nina B Johansson tillstånd och känslor hos människor i en vardag vi alla känner hos hemma i.
Det lilla nära livet, det vardagliga skeendet är fångat med underfundig precision av en oemotståndlig, driven observer som hittat sitt.

Huvudvapnet hos denna mångsidigt begåvade konstnär Nina B Johansson är tecknandet.

Teckningarna förädlas sedan och förstärks med broderier, måleri, screentryck eller vävar. Men även rena oljemålningar eller miniatyrporträtt i akryl in går i hennes produktion.

Lördagen 29 oktober ställer Nina B Johansson ut på Örkelljunga konsthall under titeln ”Att vila i görandet”.

Samtidigt är det boksläpp på Ninas tidsdokument Karantänen – en tecknad dagbok om coronalivet och den sociala distanseringen.

– Under denna tid gjorde jag en teckning per dag och märkte hur måendet påverkade bildspråket. Upptäckte att så här är det nu, men så kommer det inte alltid att vara. Det föränderliga i livet med hoppet runt hörnet hittar sin plats i mina teckningar med egna foton som enkel förlaga. Men jag strävar aldrig att ta fram likheter med det motiv jag plåtat. Det är karaktären, själen jag vill åt… Jag skapar för att själv må bra och få andra att må bra! Konsten får mig att ge hopp åt livet!

Nina B Johansson är utbildad på Munka Ljungby konstskola. Hennes konstverk har synts på bl.a. Liljevalchs, Krapperups konsthall och Helsingborgs konstförening.

Uställningen ”Att vara i görandet” med vernissage 29 oktober i Örkelljunga konsthall är Nina B Johanssons första separatutställning.

Utställningen pågår t.o.m. 19 november

.