Nan Embäck

Nan Embäck tillbaka på Galleri Skelderhus – nu med en soloutställning

Munka Ljungby 231026
Nan Embäck som visade objekt och målningar i en grupputställning i somras är nu tillbaka solo på Galleri Skelderhus med en miniutställning.
Hennes målningar och objekt ger en försmak av den utställning som väntar på Dunkers kulturhus , där  hon medverkar tillsammans med Gertrud Alfredsson och Johan Bjärtoft.

Utbildad på konsthögskolor i såväl Sverige som Norge och med erfarenhet som konstpedagog, har Nan de senaste åren sin konstnärliga inriktning och målsättning klar för sig.
Hon vill utforska våra relationer och kommunikationsmönster - mellan människor, mellan färg, form och figurationer.

Människors möten, närhet och avstånd…

Ämnet är ständigt aktuellt i ett samhälle som vårt när mobilen har blivit en alltid närvarande kompis och skärmbilder en mötesplats.

– Jag ser alla mina målningar och keramikgods som porträtt, säger Nan Embäck och visar syn för sägen.

– Min oljemålning av en interiör t.ex. kan ju indirekt ge ett porträtt av en familj. Min stengodsskulptur med ben och fötter och en galge upptill ”I´m here already” kan ses som en person som samtidigt är frånvarande. Eller?, säger Nan, vars utställning domineras av en stor oljemålning ”Sovaren” med ett motiv av en sängliggande man i blått och rosarött, kallt och varmt.

– Livet är som en scen, en skådeplats, vars aktörers kommunikationer och relationer jag fortsätter att utforska.

Nan Embäcks utställning har vernissage på Galleri Skelderhus i Munka Ljungby lördagen 28 oktober och pågår t.o.m. 19 november.