R+R:s VD Victor Rundqvist och Marie Olsson Nylander

Rokokopop på Spritans R+R

Ödåkra 200704
Coronapandemin har fått oss att ställa in oss på nya fordringar, ta bort skygglappar och få oss att se både den stora och lilla världen med nya ögon. Hemmatillvaron har skapat ökat intresse för design i hem och trädgård och kontor har fått ett välförtjänt lyft.
En av de inredningsdesigners som alltid är fullbokad med uppdrag är Marie Olsson Nylander. Hennes namn är för den stora allmänheten mest känd från TV, nu senast i serien Husdrömmar Sicilien, där hon tillsammans med maken Bill renoverar och inreder en fallfärdig, jättelik högreståndsbyggnad till ett rosa sagopalats.
Onsdagen den 8 juli kl 12 slås järngrindarna upp för hennes senaste inredningsprojekt på inredningsföretaget R&R  - en av de mest tongivande på expanderande Spritan i Ödåkra, där folk står i kö för attraktiva lokaler.

R&Rs lokaler med 14 meters takhöjd, väggar fulla av historiens gång samt inte minst verksamhetens inriktning  på unicitet och kvalitet i design och möbelkonst, bör vara perfekt för en orädd, rebellisk  men mycket erfaren inredningsdesigner och stylist som Marie Olsson Nylander. Mycket riktigt är Marie denna dag full av lust, glädje och kreativitetsiver.

– Jag vill öppna sinnen, ta bort osäkerhet. Ge inspiration…  Intresset för det individuella uttrycket har glädjande nog ökat. Kärlek finns i allt man gillar. Inredningen blir inte statisk utan kan ändra karaktär under tiden. Här satsar jag på punkrokoko, säger Marie med blicken svepande över R&R Art & designs unika möbler, skulpturer, konst ,bronser och  gjutjärnsprodukter.

R&R har 45 års branscherfarenhet och en egen designlinje med specialitet på brons- och teakdesign. Det är en blandning av antikviteter och moderna produkter, utvalda från hela världen, många från fjärran Östern. 250 objekt är skapade efter egen modell. Den exklusiva, hoppande  grodan ”Look at my legs” t.ex är gjutna i brons efter en träförlaga. Uppe på hyllan i stora salen kommer Andreas Wagrenbrants skulpturer att paradera.
I den lilla salen syns konst av Dagmar Glemme, Tim Timmey, Ernst Billgren, Astrid Sylwan och Tomas Montelius.
Ett sagolikt vackert skåp, broderade kuddar från tidigt artonhundratal och brölopstäcken från Persien samt stora, fluffiga ullmattor från Istanbul är tillskott från Marie som ständigt jagar dyrgripar och använder i sina inredningar. R&R:s sjuttonhundratals speglar med lampetter, blandas med senaste möbeldesign…. Pösiga fåtöljer  har fått nytt utseende av Tim Timmey … Gustavianska stolar är renoverade och har fått nya sitsar med Josef Franktyg av Lars Rundqvist som nyligen gav sin post som VD i familjeföretaget till sonen Viktor. Det är snille och smak från hela världen, lek och allvar och alltid full rulle hos R&R.

Nu väntar punkrokoko med opening onsdag 8 juli kl.12 00. Utställningen pågår t.o.m. mitten av augusti. För aktuella öppettider se instagram: @rrsweden.