Magnus Ragnvid ..................................................................Foto: Tomas Montelius • arkivbild

Magnus Ragnvids insamlingsstiftelse

För ganska exakt ett år sedan hade jag möjligheten att öppna min utställning ”Familiar Face” på Klippans Konsthall. Med restriktioner och avstånd lyckades hela utställningsperioden genomföras.
Och det var just där, i avståndet mellan människor, som idén till en stiftelse föddes. En idé om att föra människor närmre både varandra och närmre kulturen.

Hur kunde jag på något sätt ge tillbaka all den positiva respons och kärlek som utställningen förde med sig? Vad skulle jag kunna göra för att bidra till att minska avstånden mellan människor?
När jag växte upp i Klippan fanns det inte många HBTQI-förebilder i min närhet. De jag såg i media fanns alla i Stockholm. Det var en stor anledning till att jag sökte mig bort från Klippan, till en gemenskap, en tillhörighet.

Det var också den längtan till gemenskap och tillhörighet som till slut fick mig att våga ta steget och följa min dröm. Mitt skapande och fotograferande, min dröm om att försörja mig på mina bilder, gav mig också den möjligheten till slut.

Det kändes fantastiskt att få komma tillbaka till Klippan med utställningen ”Familiar Face” förra året. Att få möta lilla Magnus igen, och att åter igen känna mig hemma i min egen uppväxtort och hembygd. Så från nästa år, 2022, kommer Magnus Ragnvid Insamlingsstiftelse årligen att dela ut ett stipendium på 25.000 kr till en ung (16-25 år), HBTQI-person, som är bosatt och verksam i Skåne inom media, konst, musik eller annan kulturverksamhet.

Med Klippans kommun i ryggen, så ser jag fram emot att tillsammans, på plats i Klippans Konsthall, dela ut det första stipendiet under hösten 2022.
Datum för ansökning samt utdelning kommer att meddelas på hemsida samt i annonsform under våren 2022.

/Magnus Ragnvid

Kontakt och mer information:
Magnus Ragnvid, 0735449221, magnus@ragnvid.com, www.ragnvid.com
Arne Amnér, kultur- och fritidschef, Klippans kommun, 0435-28190, arne.amner@klippan.se