Björn Gibrand, VD på Lydinge Resort

Största bostadssatsningen i Åstorps kommuns historia

Hyllinge 210512
Något så omvälvande har aldrig hänt i den forna gruvorten Hyllinge i Åstorps kommun!
Ett historiskt stort bostadsprojekt, Lydinge Villapark, planläggs nu i lilla Hyllinge som därmed inom snar framtid fördubblar sitt bostadsbestånd. Lydinge Villaparkprojektet omfattar 800 bostäder mixade på såväl fribyggartomter som bostadsrätter och hyresrätter. Området på 30 ha mellan Brogårdavägen och navet Lydinge Resort utreds och analyseras nu i en påbörjad detaljplan av berörda parter.


Karta över den planerade Lydinge Villapark i Hyllinge

Lydinge Villapark är en fantastisk satsning som heter duga, välsignad av Åstorps kommun och en mängd andra samarbetspartners som Öresundskraft.

Projektet som beräknas omsätta 3-4 miljarder kronor förväntas skapa massor av jobb i det lokala näringslivet och även bidra till en gynnsam utveckling av kommunens infrastrukturen.

Första etappen omfattar 200 – 400 bostäder och beräknas starta 2024.

Bakom projektet står Lydinge Mark& Explorating ett av tre dotterbolag i Lydinge Holding, där bl.a. Lydinge resort ingår.

VD är 30-åriga Björn Gibrand, född i entreprenörskapsanda och utnämndes till Årets entreprenör i Åstorp 2017. Hans pappa köpte Lydinge gård 1992 och drev lantbruk, innan han 2004 satsade på golfanläggningen Lydinge golf, sedemera Lydinge Resort .

Tillsammans med sönerna Björn och Henrik utvecklades sedan verksamheten med såväl restaurang, hotell, spa m.m.

Idag räknas Lydinge Golfresort till en av Skånes främsta golfresorts
Det är en framgångssaga som ser ut att bli både spännande och lång.

– Vi har följt vår vision, om en kvalitativ livstil, lagt pusselbit till pusselbit för ett helhetstänkande. Vår stora dröm är att utveckla samhället med fokus på närområdet och skapa en livsstil som vi själv vill leva i. Livskvalitet vad gäller service, boende och aktiviteter, ett ställe där allt är samlat på en plats, har vi alltid försökt leva efter även i vår verksamhet på Lydinge Resort, Mycket i projektet påverkar infrastrukturen i samhället. Där har vi ett fint, väletablerat samarbete med kommunen. I närområdet planerar vi aktiviteter som fiske, mountainbike, nya promenadspråk med resorten som nav. Projektet kan förhoppningsvis ge goda synergieffekter. Mycket Inspiration kring utformning och koncept har vi hämtat från USA och spanska resort communities, säger Björn Gibrand som säger att golfsporten fått ett rejält uppsving under corona pandemin.