Lis Kläpp

Tidlöst, balanserat i strålande kolorit

Munka Ljungby 230224
Energier, rytmer, klanger anas i Lis Kläpps spännande, slösande koloristiska bildvärld. Det är expressiva, abstrakta oljemålningar hon bjuder på, där berättande symboler i form av djur, träd eller människor håller i taktpinnen.
Färger, former och figurativa element lever i ett tidlöst, balanserat samspråk i en levande, mångfacetterad bildvärld, där det ljusa, positiva gärna hittar sin plats.

Associationer, drömmar och naturintryck, hämtade ur minnesbankens klara, suddiga eller omedvetet förändrade sinnesintryck, växer fram på stora dukar. Först förlagor i det lilla formatet i blandteknik, därefter för vidare befordran till äggoljetempera/oljemålningar.

Lördagen 25 februari har Lis Kläpp vernissage på oljemålningar och pappersförlagor i blandteknik på Galleri Skelderhus kl. 13-16.

– Jag målar min samtid, en blandning av intryck och oro. Färgerna upplever jag om musikaliska klanger, laddade med stämningar och känslor säger Lis Kläpp som värnar om ett avskalat, reducerat bildspråk som är hennes eget.

Formerna ger rörelsen, de väl valda färgkombinationerna stämningen. Att Lis även är en skicklig grafiker syns på det renskrapade i färgflödet.

– Jag bryter upp, lugnar ner, bearbetar ett kaotiskt motiv i äggoljetempera…

Efter fyrtiofem år som yrkesverksam konstnär vågar jag ta ut svängarna och experimentera, säger Lis som avverkat hundratals utställningar i Sverige, Danmark, Tyskland och Tjeckien.

Lis Kläpp är representerad i ett flertal konsthallar bl.a. Malmö- och Kalmar.

Lis Kläpps utställning på Galleri Skelderhus med vernissage 25 februari  kl.13 pågår fram till 26 mars. Invigningstal kl. 14.  

Öppet lördagar och söndagar kl. 11- 16 eller enl.ö.k.