Lillemor Löfgren p Örkelljunga kulturhus

Lillemor Löfgren, ständigt på språng

Örkelljunga 200927
På Örkelljunga kulturhus möter vi konstnären och skulptrisen Lillemor Löfgren från Mölle. Det är meditativa, stilrena och stämningsladdade naturmålningar med utsökt textur och balans som värmer galleriets väggar i höstrusket.
De rofyllda, stilla målningarna känns som en personlig hyllning till naturen – en källa att hämta kraft ur. Vernissage 26 september.

Ständigt på språng efter att utveckla sitt tekniska kunnande och kreativa förmåga, är konsten inte enbart Lillemor Löfgrens yrke – det är en livsstil.
Förutom alla ständiga inre resor gör hon yttre resor - strapatsrika, fysiskt krävande naturupplevelser. Bland annat har hon avverkat åttio mil i spanska Santiago de Compostela på tjugosju dagar.
Det säger mycket om Lillemor Löfgrens livsfilosofi, upptäckariver och sökande efter frihet, enkelhet och harmoni, känslor som hon sedan vill förmedla i sin konst.

Lillemor jobbar alltid med fritt skapande, är bl.a. utbildad på Freie Kunstakademie. Därutöver har hon heltidsutbildning i design, illustration och formgivning samt ett otal kvällskurser. Arbetsprocessen är det motsatta till det harmoniska, varma känsloläge som Lillemors målningar utstrålar.
Det är ett intensivt experimenterande. Med trasor, knivar, trassel eller kniv jobbar Lillemor lager på lager med akrylfärger, spackel och sand för att få fram sin berättelse och  samtidigt uppnå nå en spännande struktur.

– Bilderna växer fram i en skapande dialog mellan mig själv och motivet.

Man skall kunna se bilder även i strukturen. Jag ger mig inte, målar över gång på gång tills harmonin och känslan sitter där. Även i mitt skulpterande provar jag mig fram med trä och nät.

 Lillemor Löfgren, uppvuxen i småländska Ryd bland nio syskon, har tecknat, målat och skulpterat i hela sitt liv. Sedan 2001 är hon yrkesverksam KRO-medlem med ett stort antal separat- och grupputställningar i bagaget.

 Lillemor Löfgrens utställning på Örkelljunga kulturhus med vernissage
26 september pågår t.o.m.12 oktober.