Lie Svennbeck

Intryck blir avtryck... Ord och tankar omvandlas till bild

Örkelljunga 210514
– Jag målar ord och tankar! Skriver ned mina upplevelser, samlar och lagrar dem för att sedan komprimera och utveckla intrycken under arbetsprocessen. Minnen, bilder eller situationer blir sedan personliga  inre och yttre bilder i textil, måleri, screentryck eller installationer!

Nya verkligheter föds, ibland oväntade!
Så beskriver Örkelljunga kulturhus nya utställare, konstnär Lie Svennbeck från Kvidinge sin kreativa arbetsprocess. ”Frånvaro av riktning” kallar Lie sin utställning med Opening lördagen 15 maj. Utställningen pågår t.o.m. 5 juni.

”Frånvaro av riktning” är tillstånd vi alla känner igen. Vem har inte gått vilse i pannkakan? Vägval, stopp, villrådigheten…Vart är jag på väg?

– Men det roliga är att är att det ändå blir en synlig riktning till slut, säger Lie och citerar dialogen mellan Alice i underlandet och katten: ”Bara jag kommer nånstans… Jo, det gör du säkert. Om du bara går långt nog!”

 Själv har Lie gått långa sträckor på sin konstnärsbana. Uppvuxen med en mamma som var textilkonstnär, valde Lie samma bana och utbildade sig inom teater, textil och väv. Men för över tjugo år sedan tog även måleriet fart med kunskaper hon kompletterade på Munka Ljungby konstskola 2014.

– Det var en frigörelse! Där hittade jag min egen röst, säger Lie och hänger upp en jättestor, välbalanserad skickligt utförd akrylmålning med den passande titeln ”Längs vägen”.

Små och stora akrylmålningar eller blandtekniker på duk, pannå och träbitar med naturen som ledstjärna, skall nu pryda väggarna.

Yttre och inre landskap, många abstrakta med meditativa eller poetiska inslag och spännande texturer skall ge nytt liv till konsthallsväggarna på Örkelljunga kulturhus.

Det brukar bli en spännande vandring i Lie Svennbecks berörande bildrum. Det lär det med säkerhet bli även denna gång.