Ögonblick i Krapperups konsthall

Kapperup 230630
Carpe diem, fånga dagen! I Krapperups Konsthalls andra sommarutställning är det ögonblick, sedda med konstnärsögon som växer fram på väggar och podier. Detta fenomen att söka och hitta det absolut exakta ögonblicket är för många konstnärer och fotografer en livslång målsättning, för andra en ouppnåelig dröm. Men det behöver kanske inte vara så komplicerat. Det gäller att ta vara på de små, vardagliga ögonblicken. Ett uttryck, en rörelse, en situation…

Merparten av de sju konstnärer som visar sina målningar och skulpturer under temat Ögonblick har också fångat de typiskt mänskliga, igenkännande ögonblicken.  Samtida realistiskt måleri och föreställande skulptur är underrubriken på utställningens titel Ögonblick – en rubrik med spännvidd.
Alla medverkande har ett spikrakt eget signum i manér och tekniker.
Nick Alms stämningsfulla oljemålningar, här i Fine art Print med influenser från såväl Odd Nedrup som Florence Academien står i skarp kontrast till Sirje Papps ömsint fångade kvinnokroppar i rörelse, utförda i ren, stark kolorit.

Anette B Swensson fångar vägskäl och mötesplatser i naturen medan Emma Jelks akrylmålningar rymmer stilla ödesmättade ögonblick.

Madeleine Pyks naivistiska oljemålningar som fyller delar av väggarna. behöver knappast någon presentation då hon varit namnkunnig i decennier. 
Det mest frapperande i denna omväxlande utställning, som föder nyfikenhet, är att skulptörernas verk äntligen får den plats de ofta förtjänar.
Eva Larssons skickligt utförda små bronsskulpturer av kroppar i allsköns rörelser och ställningar fyller en halv vägg och hamnar i fokus.
Mitt i salongen tronar Hanna Belings uppkäftiga hundar i brons.
Sammantaget blir Ögonblick en levande, mångfacetterad utställning som bör passa hela familjen och gästande turister i sommar!

Utställningsansvarig Christina Andersson introducerar utställningen Ögonblick som är producerad av Kullens konstförening i samarbete med Galleri Agardh&Tornvall.

Invigning 1 juli kl.13.00.Utställningen pågår t.o.m. 6 augusti.


Sirje Papp / Hundar av Hanna Beling


Emma Jelk

Eva Larsson

Nick Alm