Bibi Forsman och Johan Haugen

Färgfest på Galleri Moment

Ängelholm 230922
En lekfull stund full av energi och en sprakande färgrikedom väntar besökarna på Galleri Moment.
Det är två erfarna konstnärer med olika tekniker och erfarenheter som bjuder in till en gemensam vernissage lördagen 22 september – Bibi Forsman med keramiska objekt och Johan Haugen med oljemålningar.

I färg, form och linjespel närmar de sig syskonlikt, mjukt symbiost till varandra. Ändå har de aldrig ställt ut tillsammans, arbetar i olika delar av landet, Johan i Malmö medan Bibi är Göteborg trogen på Epidemin. Men visst de har känt varandra och kollat varandras arbeten under åren, men mer är det inte.

”Organisk organisering” är titeln på deras första efterlängtade gemensamma utställning.

Det organiska, abstrakta med professionell kontroll, dock med medvetet motstånd att uppnå det i folkmun perfekta, lyser i kraftfull linjesamverkan i igenkännbara naturinspirationer.

Men vem har sagt att en blomma måste vara en blomma eller ett träd i en annan kontext?

I deras värld blommar fantasin och skaparkraften i ett intuitivt professionellt skapande hantverk! Varken Bibi Forsman eller Johan Haugen behöver förklara sina konstverk i seriösa haranger. De skall upplevas.

– Jag bygger upp och raserar. Min konst är mitt eget kungarike, där jag själv bestämmer, säger Johan och visar sitt rike av kraftfulla, stora expressiva oljemålningar med insprängda pastelllkritkomponenter.

I hans detaljrika bildvärld är prickar återkommande inslag medan Bibi använder insprängd mosaik som sin extra förstärkning.

Bibi Forsmans underfundiga färgstarka objekt i glad väggkonst, ihåliga formsköna vaser, där ljuset tittar in eller varför inte små korvar, stenar, kakor eller paletter, är i likhet med Johan Haugens målningar fyllda av liv, lust och energi.

Det organiska formspråket och den bedövande sköna färgrikedomen tar plats i såväl Haugens målningar som Forsmans keramiska objekt.

Ett mycket lyckat samspel av två väletablerade konstnärer som hittat sitt.

Bibi Forsman utbildade sig på HDK och har en Masterexamen i skulptur. Parallellt arbetar hon även som programproducent på Epidemin i Göteborg. Även Johan Haugen, medlem i KRO utbildade sig i Göteborg men då på Domen i måleri och skulptur.

Utställningarna har blivit många under åren för de båda men denna utställning Organisk Organisering är den första tillsammans.

Utställningen Organiserad organisering med Bibi Forsman och Johan Haugen har vernissage på Galleri Moment lördagen 22 september och pågår t.o.m. 14 oktober.