Energi injection i Krapperups konsthall

Krapperup 230512
Boosta själen, fyll på det dammiga förråden med förnyad livsglädje och inspiration på Krapperups konsthall!
Lördag 13 maj är det vernissage på utställningen ”Energi injection” där paret S Camilla Boström/SCEB och Jonathan Josefsson/Ollie med explosiv lust, yrkesskicklighet och experimentella tankebanor skapar vibrerande energi i konsthallen.

Färger och former leker lustfyllt tafatt och skapar ett eget inspirerande homogent bildrum, trots att det är två olika aktörer som är i farten. Färgstarka målningar i akryl eller mixed media, textiler, mjuka, milda tuftade mattor i upplösta former samt udda objekt hittar sina platser i hallen utan att kollidera med varandra.

Stora format dominerar i den lekfulla hetluften, där S Camilla Boström gärna låter fåglar flyga in i sina bildrum, där ofta olika röda, ibland explosiva nyanser, samsas. Hennes favoritredskap är snabbtorkande sprayfärg, där olika uttryck kan skapas ur samma färgburk.

Abstrakt, figurativt, expressivt eller grafiskt skapande i en arbetsprocess som är spontan, energisk och snabb.

Jonathan Josefsson som främst arbetar med textil, illustration och måleri har en bakgrund som graffitimålare och är en känd frontfigur inom graffitin. Det bör han ha nytta av i sina många arbeten med stora muralmålningar i offentlig utsmyckning.
De senaste tio åren har han skapat 45 offentliga gestaltningar ! på skolor, och sjukhus runt om i landet. Han experimenterar ständigt med nya material och tekniker.

Både S Camilla Boström/SCEB och Jonathan Josefsson/Ollio är utbildade på HDK, Camilla med masterexamen i design och Jonathan i textil.

Utställningen Energi injection med vernissage på Krapperups konsthall 13 maj pågår t.o.m. 25 juni.