Maria Montelius-Grifo´ hänger Tim Nedrups tavlor

Djur&Odjur på Galleri Oscar i Mjöhult

Mjöhult 210521
Människan är det enda djur som har tråkigt, kläckte en vis man ur sig.
Så sant, så sant… Släpp den vuxna tråkighetens stelnande betonghölje och ta en runda i Galleri Oscars koloristiska fartfulla eldorado av kända och okända djur!

Djur möts du redan av i stallet intill galleriet på Oscarsgården, där hästarna huserar.  På gårdsplanen vaktar hunden Gucci ägorna. I denna utställning Djur&Odjur kan allt hända för den som har fantasins, humorns och sagans gåvor intakta.

Detta är en utställning som flödar av leklust, flödande kreativitet, humor, förundran och sprudlande livsglädje. På väggar, i taket och i fönstersmygar florerar tänkbara och otänkbara djurgestalter i oljemålningar, keramik, stengods, plast, grafik och allehanda blandtekniker.

Djur&Odjur är en fantasterihatt, kreerad av ett urval av några av de mest välrenommerade nordvästskånsk konstnärerna med djur i fokus.
Det är ett fantasifullt, färgstarkt menageri som möter besökaren.  Åttabenta och fyrbenta hästar, flygande i tak eller i bildrum, drakar, änglar, sagolika fiskar, maneter i plast?, elefanter, hoppfulla fåglar, underfundiga katter, busiga apor, trygga hundar och stolta storkar.

Medverkande konstnärer:
Pia Eldin- Lindstén, Zoli Fuglesang Kareld, Åsa Canbäck, Gunilla C:son Björk, Karin Håkansson, Kajsa Palmquist, Sara Stenlund,Tim Timmey Nedrup och Kerstin Wellbro.

Utställningen Djur&Odjur på Galleri Oscar i Mjöhult har Opening 22 maj och pågår t.o.m. 6 juni.


Skulpturer av Karin Håkansson, Sara Stenlund och Åsa Canbäck


Zoli Fuglesang Karelds tavlor och Karin Håkanssons kattskulptur

Karin Håkanssons måleri och Åsa Canbäcks drake


Gunilla C:son Björks tavlor och skulptur


Åsa Canbäcks Drake

Pia Eldins Lindsténs hund


Kerstin Wellbros serigrafi


Fågel av Sara Stenlund

Taggaboll, Kajsa Palmquist