Charlotte Hedberg

En poetisk vandring i tiden

Ängelholm 230518
Charlotte Hedberg - en gränsöverskridande konstnär och tidsresenär gästar Galleri Moment med vernissage lördagen den 20 maj.
Vår mänskliga uppfattning om tids-, förgängelse- och evighetsbegrepp är mer än mångtydigt.

–­Tiden är naturens sätt att se till att inte allt sker på en gång, är ett känt citat som inte alltid stämmer.

I fantasins och konstens värld kan allt ske samtidigt. I Charlotte Hedbergs bildvärld kan dåtid och nutid samsas i samma kontext.

Charlotte inte bara reflekterar utan exponerar tidsbegreppet med ett eget, personligt grepp med sina dekorativa, berättande triptyker .

De tre bilderna i varje triptyk kan ses som en minikortfilm, där då och nu bildar en helhet. Bilderna fotograferas och monteras på aluminium och dibond.

Huvudrollen i motiven spelas av klassiska, uttrycksfulla kvinnoporträtt från 1300-talet och framåt. Oftast är det oljemålningar av kända och okända kvinnor från en svunnen tid som placeras tillsammans med Charlottes egna foton från resor i Europa.

Europa är Charlotte för övrigt väl förtrogen med. Sju års konststudier i London, studier i New York samt Master i grafik hittar vi hennes välspäckade CV. Triptykerna som fyller väggarna i galleriet.

– Kvinnoporträtten visar bara starka kvinnor. De är valda efter sina uttryck och blickar med förhoppning att ge dem nytt liv i en annan kontext, säger mångsidiga Charlotte som gärna jobbar avskalat men kontrastrikt även i hennes grafik, målningar eller i hennes silverdesign.

Tidlöshet, oväntade inslag och renhet präglar hennes breda produktion.
Det är många tankar om livet och förgängelsen ur ett evighetsperspektiv som virvlar fram vid åsynen av Hedbergs poetiska, fotobaserade bildverk.

Panta rei…

Charlotte Hedbergs utställning, som hon vill ge titeln Längtan, har vernissage på Galleri Moment lördagen 20 maj och pågår t.o.m. 10 juni.