Caroline Färnström

På ena sidan alltid den andra

Klippan 230317
– Allt som finns i mitt huvud och hjärta, registreras och kan sedan hitta en plats i mina verk. Mitt konstnärskap bottnar i ett lustfyllt uttrycksbehov, en lek i färg och form, säger en pigg konstnär vid namn Caroline Färnström.
Lördagen 18 mars  bjuder in till Caroline vernissage på sin utställning utställning ”Mellan oss” på Klippans konsthall.
Tittar man Carolines långa CV med en 45 årig yrkesverksamhet som konstnär i bagaget, tycks hennes sökande inom konstens gyllne ramar oavbrutet förnyas med nya kunskaper.

Carolines utbildning som startade på Grafikskolan Forum i Malmö har bl.a. kompletterats med studier till folkskollärare, kurser på Dramatiska institutet samt konstvetenskap 60 p  och en fil.kand. i beteendevetenskap.
Det sistnämnda bör Caroline kunna dra nytta av rent generellt i sitt konstnärskap men kanske allra mest, när hon i denna utställning uppmärksammar det som sker mellan människor, djur och natur.

”Mellan oss” är titeln på utställningen där hon visar sitt tema i akrylmålningar och olika grafiska tekniker.
Temata och serier i grafik, måleri, foto och databaserad konst är basen i hennes vardag som konstnär.
”På ena sidan alltid den andra” skriver Caroline en av de trycksaker som producerats om hennes konst. Och visst är det så…

Det finns alltid ett mellanrum som skall fyllas mellan två parter. Mellan människor, djur, natur, former och färger…

– Eller ett samtal mellan mig och betraktaren, säger Caroline som vi träffar mitt i hängningen.

Säreget känslosamma färgetsningar av människor i olika nära vardagssituationer, fångar blicken och stannar kvar i dess känsloladdade skönhet. Intill hängs det upp färgstarka abstraktioner i akryl, som uttrycker tillstånd. Figurer anas, gärna florerar de under en fiktiv vattenyta.
Små svartvita tavlor i kartongtryck ger liv åt Östgötaslättens landskap och skapar kontrast till målningarnas färgflöde.  Små uttrycksfulla porträtt blickar ut från röran på golvet. Ett annat blickfång väntar på uppmärksamhet rakt fram. Det är en ensam ros med en blomknopp. Kan blommor kommunicera? Fylla mellanrummet dem emellan?

Träd i rätt jord kan ju kommunicera med rötter… Allt är upp till betraktaren.
Oavsett vilket, är Caroline Färnströms ”Mellan oss” en starkt variations- och upplevelserik utställning med utsökt grafik!

 Caroline Färnströms ”Mellan oss” med vernissage på Klippans konsthall
lördag 18 mars pågår fram till 30 april.