Huvudrollsinnehavaren Veronika Wallentin med flera aktörer.

Spännande fartfylld musikalkomedi på Bruksspelet i Klippan

Klippan 230705
Alla under Thalias vingar borde studera arbetet bakom Klippans Bruksspel!
Vikten av teamwork, där allas insatser är lika viktiga och beroende av varandra, där scennärvaro, aktivt lyssnande och spelglädje står i topp, är ett signum för Bruksspelen.  
Det syns som ett kristallklart faktum för alla medverkande från ljudtekniker till aktörer, producent, regissör, koreograf, sånginstruktör m.fl. Tillsammans ser de till att hålla skutan med 45 inblandade på rätt köl med flaggan i topp - år efter år.

Även i år är det proffskvalitet, i denna säregna mixen av professionella och lokala förmågor, styrt med säkert öga och öra av regissören Annika Kofoed medan producenten och artisten Helene Lindquist skickligt sytt samman hela paketet.
Bruksspelet i Klippan firar tio år, Klippans pappersbruk 450 år!
Dessa jubilarer firas nu med en spänningsladdad musikal med starka komediförtecken – ”Skåne åt danskarna”.
Föreställningen ger en historisk tillbakablick om den spännande snapphanetiden på bruket – den omvälvande konfliktfyllda tiden när Skåne blev svenskt och ränker smiddes i lönndom av de dansktrogna snapphanarna.
För bruket blev det ett uppsving då bl.a. papper till nya biblar och ABC-böcker skulle produceras.

Vi tog oss en förtitt på utvalda scener i den kommande föreställningen.
Det var bara att njuta av det myllrande folklivets på scenen och fångas av P.O. Nilssons medryckande musik med kvick lättsam koreografi därtill. Lättsam, lustfylld spänning i ett brokigt persongalleri av allsköns karaktärer  utlovas.  

Den 7 juli är det premiär på ”Skåne åt danskarna”. Föreställningen spelas t.o.m. 30 juli.      


Veronika Wallentin


Pappersbruksföreståndare Dröscher (Mikael Ahlberg) med hustru (spelad av Hélene Lindqvist)


Tobias Nilsson som prästen fader Johannes har varit med i alla år.Soldaten Hugo Klang (Simon Oscarsson) tar sig en svängom med Jakob (Veronika Wallentin)