Tillbaka till det glada 80-talet i Bruksspelets version av Silver Hill

Klippan 220706
Åttiotalet var ett decennium med framtidshopp och optimism – en tid då allt kändes möjligt för många svenskar.
En unik visionär av stora mått som levde sin dröm till fullo var Nils-Erik Sundblad som 1981 startade nöjesanläggningen Silverhill i Klippan intill pappersbruket. Som fältflygare, ryttare och läkare skapade han en turistanläggning av sällan skådat slag. Bl.a.lippizanerhästar, flygplan med uppvisningar, veteranbilar, handgjord Rolls Royce ingick i den storslagna nöjesparken under fem år, anpassad till lyst för turister och allmänhet.
Denne man ses som en symbol för det glada åttiotalets uppgång och fall.
Det har Bruksteatern i Klippan tagit fasta på och skapat en dramatisk musikteater titeln Silver Hill.

Åttiotalets musik, kläder och livsstil får nyskapande liv av ett fyrtiotal medverkande, professionella och volontärer samt ett hundratal tekniker, målare och snickare har står bakom projektet som hålls samman av producenten Helene Lindqvist som är van vid utmaningar.

Sedan 2013 har Bruksteatern avverkat uppskattade produktioner. Pandemin satte stopp under två år men nu är de på banan igen med den efterlängtade föreställningen  ”Silver Hill” med premiär 8 juli. Speltid t.o.m. 31 juli.

Rigmor Grönvall smarta scenografi med tre spelplatser – Silver Hill, hemma hos en tidstypisk familj och pappersbruksarbetarna – leder oss direkt till åttiotalet med dess pastellfärger, nya formspråk och naturligtvis en bild på Carola. Med  P.O. Nilssons musik och sångtexter lär det bli liv i luckan med musik från alla tänkbara genrer och säker regi av Annika Kofoed och koreografi av Melker Sörensen.

Sju sångkunniga proffsskådespelare i huvudrollerna bildar stommen i denna fantastiska konstellation av volontärer från skilda yrkesgrupper i tätt, nära samarbete.

Ensemblen är mer taggad än någonsin och längtar efter att få möta sin publik och uppleva det magiska gensvar som uppstår mellan publiken och scen.

Det är med spänning vi ser fram emot att möta detta fantastiska järngäng i ett unikt, nära teamwork, där två medverkande har varit med sedan 2013. Ett besök på brukets museum rekommenderas varmt för att uppleva showrummet, fyllt med historik från Silverhill designat av Camilla H Peurell.