Anna-Karin Arvidsson och Kerstin Cedell

Grafik, måleri, keramik och installationer
på Galleri Moment

Ängelholm 200921
”Det är roligt att se på när andra arbetar” är ett citat som ofta dyker upp i huvudet, när man tittar in i den febrila slutprocessionen av en konstutställning. Det stämde fint även denna gång vi tittade in på Galleri Moments (Gamla Rådhuset) kommande utställning.

Här jobbade skulptrisen, keramikern och formgivaren Anna-Karin Arvidsson i ett väl etablerat teamwork med akvarellmålaren och grafikern Kerstin Cedell med att sammanställa installationer. Bl.a. syntes ett objekt av en keramikhare som bligar på en okänd formation kallad Stilla animation.

Troligen har haren skuttat runt på de pyttesmå Arvidssons keramikstenar på bordet och förhoppningsvis tagit sig en titt på Cedells akvareller på väggen. Hur han reagerar på ett objekt av virkade svanar intill förtäljer inte historien. 

Det är tredje gången de rutinerade kreatörerna ställer ut tillsammans, denna gång med såväl enskilda verk som installationer. Färg, formspråk och tankebanor förenar deras skilda uttryckssätt – likaså arbetsplatsen – konstnärskollektivet på Palatset i Växjö.

– Det är spännande med olika utgångspunkter, när vi bygger och komponerar våra installationer. Kerstin är t.ex. mycket mer noggrann än jag . Vi är nyfikna på varandra. Samtidigt är det en utmaning!

En av våra parametrar är att skapa berättelser, förklarade Anna-Karin medan hon färdigställde ett ormliknande keramikalster för vägg- eller bordsbruk.

Den 22 september är det öppning för utställningen på Galleri Moment i Gamla Rådhuset – en utställning som pågår t.o.m. 10 oktober.