PRESSRELEASE
Fr.v. Jonas Svensson, HEJA Transort AB, Susann Cardell, Åstorps Näringslivsutvecklare, Ulrika Stengard-Olsson, Söderåsens Forsgård och Årets Företagare Johan Glebe, GLECO AB

Företagarna i Åstorp och Åstorps kommun prisade näringslivet på Lydinge Resort

Hyllinge 230607
Under festliga former och med Landskronas stolthet, Farah Abadi som konferencier samlades representanter från Företagarna i Åstorp och Åstorps kommun till den årliga ceremonin, utdelning av diverse priser på Lydinge Resort i Hyllinge.


Farah Abadi

Till Årets Företagare 2022 utsågs Johan Glebe, VD för Gleco AB.

Motivering:
”Årets vinnare representerar ett bolag, som gått från klarhet till klarhet. Genom hög kompetens och lång erfarenhet har han utvecklat verksamheten under flera år, från liten aktör till ett stabilt bolag. Lönsamheten har ökat med åren och trots det så har Johan fortsatt vara Åstorp trogen. Därigenom har Johan även bidragit till att öka arbetstillfällena i kommunen.”

Företaget bildades 1999 och omsätter idag över 20 miljoner kronor. Gleco har huvudsakligen haft Norden som sitt arbetsområde men har även varit verksam i övriga världen. Inom företaget finns mycket bred kunskap inom el och automation med många års erfarenhet.

Utmärkelsen Årets Entreprenör 2022 tillföll Jonas Svensson, HEJA Transport AB, Kvidinge.

Motivering:
Är en driven och servicevänlig företagare, som även är mån om sin personal.
Vi ser att han tar om sina lastbilar och byggnader samt att han har ett starkt  
Miljötänk i sin verksamhet. Allt från solceller till den senaste tekniken för rening av motorerna.

Heja Transport AB är verksam inom vägtransport, godstrafik och hade totalt 6 anställda 2021. Antalet anställda har ökat med 1 person sedan 2020 då det jobbade 5 personer på företaget. Bolaget är ett aktiebolag som varit aktivt sedan 1997. 

Till Årets Hållbarhetsföretagare 2022 utsågs Ulrika Stengard-Olsson, Söderåsens Forsgård. 

Motivering: 
Ulrika, årets Hållbarhetsföretagare, driver sitt företag på vackra Söderåsen i samklang med ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Hon erbjuder inkluderande ridning och ridsjukgymnastik för människor i alla åldrar och funktionsnedsättningar, sjukdomar och skador. Samtidigt arbetar hon aktivt för att bevara ekosystem, främja biologisk mångfald och stödja globala mål som jämställdhet och välbefinnande. En sann förebild för en hållbar värld och värdig vinnare av årets hållbarhetspris.

 Ulrika som är legitimerad sjukgymnast och ridsjukgymnast, har startat och utvecklar verksamheten på gården med ständigt nya projekt på gång. Söderåsens Forsgård erbjuder gästerna omtanke och personligt engagemang förenat med familjekänsla. Ambitionen och förhoppningen är att gästerna ska få möjlighet att förena stillhet med aktiviteter i en fantastisk miljö – Visionen är att det på Söderåsens Forsgård ska finnas något för alla.


Fr.v. Annika Hoppe, Förvaltningschef BIN, Angelo Lundqvist, Just Tasty, Bo Karlsson och Caroline Andersson, EMWE, Henrik Gibrand, Lydinge Resort samt Karolina af Klen, Åstorps kommun

Motiveringen för SKAL företag: (skola – arbetsliv)
Genom
engagemang och gott samarbete med skolorna i Åstorps kommun bidrar företagarna till elevers lärande och valkompetens. Företagen bidrar aktivt till framtidens kompetensförsörjning.