Nu står den där – den nya Arenan som kostat 100 miljoner kronor

Åstorp 220822
Idrottsföreningarna jublar, framförallt innebandyklubben och handbollsföreningen som varit trångbodda i många år, liksom gymnastikföreningen.

– Nu kan vi satsa brett igen efter att ha varit på nedgång i tio års tid, säger Anna Karlsson, ordförande i föreningen.

Handbollen var jättestor på 90-talet då klubben hade 12 lag i olika divisioner men som tvingades krympa verksamheten på grund av trångboddhet.

Conny Camper som är klubbchef i Åstorp/Kvidinge Innebandyförening är jätteglad. Nu behöver klubben inte längre söka dispens för de högre serierna.

Flera föreningar hanterar många medlemmar som nu utan problem kan samsas i den nybyggda Arenan.

Hallen invigdes lördagen 20 augusti med uppvisningar, tal och sångerskan Lisa Ajax som invigningsartist till publikens jubel.

– 1200 åskådare ryms på läktarna och anläggningen kommer att vara hjärtat i kommunen, säger Mikael Fors, VD på Kvidingebyggen.

Många föreningar tog chansen att visa prov på sina olika verksamheter som t.ex. badminton, bordtennis, innebandy, taekwondo, gymnastik och handboll.

En Arena som denna har naturligtvis också en fin cafeteria, där man kan fika och välja ur en enkel meny där även glass ingår.

Den nya Arenan med sin placering kloss intill ishallen och idrottsplatsen kommer helt klart att sätta Åstorp på kartan!Samtliga bilder: Linnea Johagen, Åstorps kommun


På podiet: Roger Nielsen (M), Jonas Jönsson, kommunchef och Ronny Sandberg, kommunstyrelsens ordförande


Sångerskan Lisa Ajax