Anne Maria Udsen

Nature´s breath – Anne Maria Udsen ställer ut i Klippans konsthall

Klippan 200829
Anne Maria Udsens bildrum där associationer till liv och förgängelse hos natur och människa ofta är i fokus, känns alltid rykande aktuella.  Nu i coronatider, då det känns som om moder jord straffar oss med covid 19 känns titeln på hennes utställning på Klippans konsthall mer än träffande.

Nature`s breath  kallar hon utställningsprojektet som illustrerar och berör människans resonans med naturen, vår återklang och våra egna negativa avtryck på naturen. Hotet och utsattheten är lika stor för båda parter, såväl människa som natur, även om vi är förövarna.

Danskbördiga Anne Maria Udsen, numera Österlenbo har sedan debuten på Royal Academy of Art 2001, i sitt konstutövande jobbat med att åskådliggöra problem, sätta dem under debatt. Hon har ställt ut på såväl Grand Palais i Paris som Ljungbergmuséet i, erhållit ett flertal stipendier.
Därutöver har hon bl.a. varit verksam kurator för nordiska utställningsprojekt och samarbetat  med Lousiana för att nämna en del av hennes komplexa yrkesvärld. Idag jobbar Anne Maria uteslutande med egen konstverksamhet.
Udsens bildkompositioner i Nature´s breath rör sig i fältet  eller i mellanrummet mellan liv och död, naturligt och konstgjort…
Udsen arbetar i ett flertal olika blandtekniker och visar även fotografier i denna fascinerande och spännande utställning som berör och ifrågasätter.

Anne Maria Udsens utställningsprojekt Nature´s breath pågår mellan 29 augusti och 4 oktober på Klippans konsthall.